Medarbetare

  • kalligrafikurser, verktyg

KUNDER        LÄNKAR

MARIE A GYÖRI
Grafisk formgivare (Master of Fine Arts), utbildad på Konstfack – institutionen för Grafisk Design & Illustration 1988. Därefter studier på Roehampton Institute i London. Marie är en av Sveriges få yrkeskalligrafer, har undervisat i kalligrafi på Skrivskolan, Leksands Folkhögskola, Arkitekthögskolan, KTH och Konstfack. 2005 har Marie tillsammans med kollegan Marianne Pettersson Soold grundat utbildningsföretaget Kalligrafiakademien.  kalligrafiakademien.se

Maries konst har ställts ut i både separat- och i samlingsutställningar och hon är representerad i boken Svensk Skönskrift (Fisher förlag). Medlem i Stockholm Typografiska Gillet och Freija, Roslagens kvinnliga företagare.

MARIA GYÖRI
Maria har arbetat i reklambranschen sedan början på 60-talet först i Ungern sedan i Sverige som illustratör och originalretuschör, har arbetat som frilans från mitten av 80-talet fram till det att hon startade Quadrata tillsammans med Marie. På Quadrata arbetar hon framför allt som illustratör men även med ekonomi och administration.

SAMARBETE OCH FRILANS
Vi är stolta över den kunskap och erfarenhet som finns samlad på Quadrata, men vi är inte bäst på allt. Därför har vi knutit till oss ett nätverk av skickliga yrkesmän och kvinnor, som vi samarbetar med. De som delar vår tanke om vikten av god service, hög kvalitet och respekt för varandras kunskap.